PWO & BCAA i samma produkt

PWO med bas av BCAA är ett relativt nytt inslag på marknaden som passar perfekt innan ett träningstillfälle. I takt med att utbudet med så kallade pre workout-produkter har ökat i en otrolig takt är det inte alltid lätt att hitta rätt. Men med den innovativa nya produkten som innebär att du får 2-i-1 – alltså PWO och BCAA på en gång gör det vardagen enklare för dig som tränar. En PWO med BCAA är viktig för olika funktioner i kroppen i samband med träning.

Kort om PWO

Den delen av produkten som är PWO ger dig chansen att få ut så mycket som möjligt av ditt stundande träningspass. Just PWO hjälper till med specifika funktioner i kroppen så som exempelvis att:

 • Du blir mer uthållig
 • Du får mer energi och kan fokusera
 • Du blir starkare och får muskelpump

Sedan finns det olika sorters PWO med olika nyckelämnen beroende på vilka effekter du är ute efter. En person som ägnar sig åt styrketräning och vill få en skjuts under passet ska till exempel titta efter en PWO som innehåller kreatin. Dock passar PWO även som tillskott för personer som håller på med uthållighetsträning och då är de viktiga nyckelämnena koffein och beta-alanin. Det primära syftet med en PWO är att prestationen ska öka under träningen.

Kort om BCAA

BCAA – alltså ett aminosyratillskott som hjälper till vid muskeluppbyggnaden. Aminosyror kan beskrivas som byggstenar till protein och det är dessa som bidrar till att musklerna blir större. Allt som allt finns det 20 aminosyror varav åtta är livsnödvändiga. Den stora anledningen till att så många som styrketränar använder sig av tillskott med aminosyror har att göra med att de bidrar på ett sätt som vanligt proteinpulver inte gör. Aminosyrorna i BCAA är delade och behöver inte brytas ner först vilket är den väsentliga skillnaden mot proteinpulver. BCAA står för: Branched-Chain-Amino-Acids – med andra ord grenade aminosyror.

 • L-leucin: Detta är den aminosyra som utgör den största delen i BCAA. Dess största uppgift är att aktivera proteinsyntesen som gör att muskeltillväxten sker i kroppen. Nivåerna med leucin är avgörande gör om proteinsyntesen drar i gång och genom att addera ännu mer L-leucin kommer kroppen att förstå att den ska bygga muskler.
 • L-valin: Denna aminosyra hjälper till att bygga upp den mentala prestationen men den är också en del av proteinomsättningen i kroppen och bidrar till att reparera vävnader.
 • L-isoleucin: Den här aminosyran kan beskrivas som en kollega till L-leucin och har även denna en positiv effekt på proteinsyntesen.

PWO och BCAA i kombination

I kosttillskott med denna kombination får du alltså ta del av både fördelarna med en PWO och BCAA på en och samma gång. En perfekt kombination innan ditt nästa träningspass helt enkelt!

Beta-alanin

Beta-alaninet har slagit sig in på kosttillskottmarknaden och inte minst som ingrediens i PWO:s. På senare år har man nämligen kommit på att beta-alanin kan vara riktigt intressant för den som tränar genom dess deltagande i produktionen av karnosin. Karnosin finns naturligt i våra muskler och har en rad effekter på bland annat uthålligheten och prestationen.

Beta-alaninets effekter

Det karnosin har blivit mest känt för är dess pH-buffrande förmåga, som kan bidra till att hålla ett balanserat pH i musklerna. Därför används beta-alanin ofta som tillskott innan träning av de som ofta besväras av mjölksyra i och med att mjölksyran försurar muskelväven, vilket bidrar till den matta känslan och den försämrade muskelkontraktionen som vi associerar med mjölksyra när vi tränar.

Mjölksyra uppstår på grund av att den/de arbetande musklerna inte får tillräckligt med syre för de syrekrävande processerna som hjälper till att frigöra den energi som behövs för att musklerna ska orka fortsätta jobba. Vissa däggdjursarter har en större benägenhet att klara sig med mindre syre utan att få besvär. Detta verkar bero på att de har en större andel snabba muskelfibrer som har setts innehålla mer karnosin än de långsamma muskelfibrerna, vilket tyder på att karnosinnivåerna är av stor betydelse för huruvida musklerna orkar arbeta i en anaerob (syrefattig) miljö.

Utöver det har man sett att beta-alanin även kan hjälpa till vid muskelkontraktion. Detta genom att göra så att färre kalciumjoner behövs för att starta upp den muskelkontraherande processen. Kalciumjonerna frisätts nämligen när nervsignaler når muskeln i fråga, och är nödvändiga för att muskelkontraktionen ska kunna ske. Och genom att beta-alanin kan bidra till att en minskad mängd kalciumjoner behövs för kontraktion, kan man i det stora hela säga att beta-alanin underlättar muskelkontraktion.

Beta-alanin är bra för att:

 • Minska mjölksyra
 • Underlätta muskelkontraktion
 • Öka prestation och uthållighet

För vem?

Beta-alanin kan vara gynnsamt för de flesta som tränar men forskningen visar på att det främst är intressant för den som tränar uthållighetsträning eller som har en hög intensitet på sina träningspass. Exempelvis kan beta-alanin vara perfekt för dig som pysslar med sprint, intensiv cykling, intervallträning eller cirkelträning. Dock kan beta-alanin såklart även passa dig som ofta besväras av mjölksyra när du tränar styrketräning och dylikt eftersom att det kan hjälpa till att neutralisera det låga pH som mjölksyran bidrar till.

 

Kreatin

kreatin

kreatinDet är inte så konstigt att de som idrottar för att bygga muskler ser en fördel med kreatinpreparat. Nästan alla PWO-produkter innehåller kreatin eftersom det här ämnet är så bra då man vill ge kroppen mer energi så att man kan träna hårdare och komma längre med sin träning på kortare tid. Innan man börjar ta ett kreatinpreparat som enbart innehåller kreatin eller som inkluderar andra ämnen som också har en stimulerande funktion så kan det vara bra att lära sig lite mer om hur det här ämnet påverkar kroppen. Du kan läsa mer om detta på kreatin.nu där det finns information om viktiga saker som biverkningar och hur man doserar korrekt.

Kreatin som prestationsförhöjare

Vad är det då som gör att så många väljer kreatinet för att få ut mer av sin träning? Jo, det är så att det här är ett prestationshöjande ämne. Kreatinet finns i musklerna och vi får i oss ämnet via vanlig mat. Kroppen bildar också detta ämne, men om man tränar hårt så kan det vara så att man inte får i sig tillräckligt och att ett tillskott med kreatin skulle kunna vara en hjälp för kroppen att orka med träningspass där man ger järnet. Det här ämnet är även viktigt för satellitcellerna i kroppen och det betyder att kroppen av kreatinet kan få en skjuts i processen med att bygga upp nya muskler.

Fungerar det verkligen?

Man kan ju ställa sig skeptiskt till det där med att använda sig av kosttillskott som ska ge mer energi och pump i träning, och det är klart att det finns gott om tveksamma produkter på den svenska marknaden. Kreatinet är dock ett av de ämnen som man med säkerhet vet fungerar. Det har testats av elitidrottare och det används av folk som är mycket seriösa med sin träning. Här rör det sig inte bara om placeboeffekt, men det är viktigt att förstå att man måste hålla på med verklig träning, och ofta, för att det ska göra någon skillnad.

Rätt typ av kreatin-produkt

Sedan så kan det vara klokt att beakta om man vill använda sig av en vanlig PWO där kreatinet ingår eller om man vill ha en mer renodlad kreatin-produkt. För att komma fram till rätt variant så kan det vara bra att se över träningen man sysslar med, och att få råd av en expert som förstår sig på kosttillskott som proteinpulver och PWOs. Sedan så är det också viktigt att man noga följer de instruktioner som man får för den produkt som man väljer. Det är aldrig smart att försöka överdosera för att få ut mer för de anvisningar som ges är noga uträknade och de passar bra för de allra flesta. Man kan också vara petig och välja kreatinet som man trivs bäst med både vad gäller dosering för intag och vad gäller smak, för det finns flera bra varianter och märken att välja från.

Girl Power PWO

girl power

girl powerGirl Power är ett kosttillskott som är särskilt framtaget för att passa kvinnor. Eftersom Girl Power har producerats för att fungera som bäst inför träningen – en så kallad PWO, preworkout – är det vanligt att använda kosttillskottet som en uppladdningsdryck innan passet börjar. Med många goda egenskaper ur träningssynpunkt har Girl Power lyckats skapa sin egen nisch på marknaden, där de framför allt fokuserar på kvinnliga motionärer, styrketränare och fitnessentusiaster. Girl Power passar alla som är måna om att göra framsteg i träningen och satsar på att nå nästa nivå.

Bakom Girl Power står entreprenören Alexandra Bring. Hon startade sitt företag Femimal 2014, och en av de första produkterna som de lanserade var just Girl Power. Genom att göra produkten koffeinfri, samtidigt som de har tillsatt ämnet synefrin, har de lyckats få till en bra balans för att komma igång inför träningen. En portion Girl Power gör garanterat att du får extra energi som kommer väl till pass inne på gymmet. Därför passar Girl Power allra bäst för tjejer och kvinnor som är beredda att satsa hårt under träningspasset.

Syftet med Girl Power är att den ska ge energi som räcker under hela träningspasset. Därför innehåller den exempelvis beta-alanin som ger en uppiggande effekt och ser till att du taggar till inför passet. Ett tips är att köpa en burk och testa att träna både med en PWO i kroppen och att göra det utan. Då kan du se efter själv huruvida produkten är något för dig. Många upplever en skärpa och energifullhet med PWO som är svårare att återskapa på naturlig väg. I Girl Power finns, förutom ovan nämnda ämnen, också viktiga näringsämnen som järn, kalium och folsyra. Girl Power har en frisk passionsfruktssmak som alltid känns lika fräsch. En burk räcker till hundratals portioner

Näringsvärdet per 100 gram:

ÄmneMängd
Beta Alanin33 333 mg
L-Tyrosin16 666 mg
Agmatinsulfat8333 mg
Passionsfruktspulver8333 mg
L-Karnitin8333 mg
Järn250 mg
Kolinbitartrat4166 mg
Synefrin HCI500 mg
Folsyra3333 µg

Rage Supercharged

rage supercharged

Om du vill ha extra mycket energi på gymmet kan du ta en PWO (pre-workout) för att verkligen komma igång. Rage Supercharged är en PWO som fått goda omdömen av många kunniga inom styrketräningsområdet. Det är lite enklare att avgöra om en produkt fungerar eller inte när det kommer till PWO. Du känner tämligen snabbt om du blir piggare eller inte. Rage Supercharged innehåller dessutom mycket koffein och kreatin – allt för att hjälpa till med muskeltillväxten och att ge dig extra tryck på gymmet.

Tyvärr kan det ibland vara lite för enkelt för en tillverkare att börja sälja kosttillskott online. Därför är det viktigt att du kollar vad andra skriver om produkten och kontrollerar innehållet noga. Håll utkik efter ämnen som ger dig den extra kick du behöver. För bästa effekt bör PWO:n ha en rik aminosyreprofil och samtidigt innehålla mineraler. För att den ska ge den där riktiga kicken får den gärna ha något grymt växtextrakt. Rage Supercharged är en produkt av hög kvalitet och rik på alla ovan nämnda ingredienser.

Rage Supercharged innehåller extra höga doser av ämnen som bidrar till muskeltillväxt, styrka och explosivitet. Den grenade aminosyran L-leucin finns det gott om i produkten och det är framförallt denna som hjälper muskeltillväxten på traven efter träningen. De tre formerna av kreatin – kreatinmonohydrat, tri-kreatinmalat och kreatincitrat – bidrar till ökad fysisk ork och explosivitet. I Rage Supercharged finner du också ämnen som ger dig ökad uthållighet. Framförallt har tillverkarna tillsatt beta-alanin vilket bidrar till att höja mjölksyretröskeln.

Det är inte bara de fysiska förutsättningarna som förbättras med hjälp av Rage Supercharged – även de mentala får sig en välbehövlig boost tack vare ett högt koffeininnehåll, samt andra stimulerande ämnen som L-tyrosin, Rosenrot och DMAE. Effekten av denna PWO blir alltså ökat fokus och större uthållighet – precis vad som behövs på gymmet efter en lång dag på jobbet.

Näringsvärde per 100 gram:

 • Energi: 195 kcal
 • 820 kJ
 • Protein: 24,5 g
 • (Varav BCAA):12 g
 • Kolhydrat: 12 g
 • Fett: 0 g
 • Salt: 15 g
 • Kreatin: 12 g
 • Koffein: 741 mg
 • Magnesium: 37 mg
 • Kalium: 42 g

Xtreme Muscle Speed PWO

xtreme muscle speed pwo burk

xtreme muscle speed pwo burkMuscle Speed är en PWO som har fått lysande recensioner. Det här är en produkt som har tagits fram för att ge mer kraft i träningspass och för att hjälpa till med en hälsosam och hållbar muskelutveckling. Ledorden för denna PWO är mycket riktigt kraft och pump, och det är just dessa ord som återkommer i nöjda recensioner av Muscle Speed. Med viktiga ingredienser som koffein och taurin så ökar även fokus under passet, och det bidrar till en bättre upplevelse av träningstillfälle såväl som möjlighet till bättre resultat.

Bättre träning med Xtreme Muscle Speed

En burk med Muscle Speed på 250 gram kostar strax under 300 kronor och ger omkring 25 dagars användning. Den rekommenderade dosen är 10 gram per dag och man intar Muscle Speed genom att blanda den med 3 dl vatten och sedan skaka i en shaker under en halv minuts tid. Man kan välja mellan smakerna Blueberry Razz eller Tropical Blizz.

I en portion på 10g av Muscle Speed så får du följande:

Koffein – 250 mg
Taurin – 500 mg
Beta alanin – 3 g
Kreatin – 3 g
Niacin – 36 mg

Med ingrediensen Piperin så förbättrar man upptagningen av ämnena i kroppen så att produkten verkligen ger snabba och effektiva resultat.

Användning

Muscle Speed är en PWO som man tar innan träning för att öka sin prestation och ork under hårda pass. Produkten fungerar kortsiktigt på så vis att man får mer pump i träningen och även på lång sikt eftersom man förbättrar sina resultat och bygger upp bättre uthållighet. Muscle Speed påverkar på ett positivt vis blodtillförsel och utvecklingen av musklerna. Den är enkel att blanda ihop och göra en shake av som man kan dricka på plats på gymmet eller innan man drar iväg för att träna. I och med att denna PWO inte har en massa onödiga ingredienser som fett, socker och kolhydrater så är den verkligen nyttig och bara en fördel för den som vill få ut mer av sin träning. Tänk dock på att använda shaken på rätt sätt och på att det kan ta några gångers användning innan smaken känns helt rätt.
Köp Xtreme Muscle Speed här

Vad säger användarna?

De som använder sig av Muscle Speed ser snabbt att den verkligen är med och hjälper till med mer tryck i träningen. Produkten anses vara lätt att använda medan smaken får både tummen upp och tummen ner. Det här är en individuell sak men det finns också de som menar att man snabbt vänjer sig vid smaken och att produkten rent av smakar riktigt gott efter några användningstillfällen. Det viktigaste är förstås effekten och den har fått goda recensioner av folk som tränar och som är ute efter snabbare resultat tack vare bättre träning. Den som behöver en PWO bör helt klart testa Muscle Speed eftersom det här med största sannolikhet kommer att vara en tillgång.

Assault PWO

assault pwo

assault pwoDen som tränar regelbundet vet att det inte alltid är så lätt att ge lite mer, men det är ju precis det här som måste till för att man ska lyckas med målet om att få bättre kondition och mer muskelmassa. Det är inte bara den fysiska orken som är viktig, många gånger så är det bra mycket viktigare att rent mentalt uppleva en peppande effekt som gör att man orkar lite till när det känns som svårast att ta sig vidare till nästa nivå. Assault är en mycket prisvärd PWO som ger den där mentala kicken samtidigt som man får i sig kreatin, BCAA, och beta-alanin som är med och hjälper till med att bygga och att underhålla musklerna.

Mer om Assault

Assault erbjuder några gram kolhydrater per portion men här handlar det inte om socker. Med kreatin så hjälper man musklerna att byggas och underhållas och det här är ett kosttillskott som även ger viktiga vitaminer och mineraler som till exempel B6 som är en bra hjälp för reglerad hormonell aktivitet i kroppen. Tanken med denna PWO är att man ska få ökad muskelpump under träningen samt att man ska orka mycket mer. Produkten har en unik mix som är till för att motverka trötthet och här ingår bland annat beta alanin. En annan viktig ingrediens är taurin som kan leda till en känsla av mycket mer energi vilket i sin tur leder till ett mycket bättre träningspass.

Studie av Assault

Det har utförts en ingående studie av kosttillskottet Assault i USA. Du kan läsa mer om detta här. Sammanfattningen av denna studie visade att Assualt kan vara med och påverka den känsla som man har av energi och fokus och det är det här som gör att man lyckas bättre med sin träning. Ett annat mycket intressant resultat av studien var att man såg att denna PWO också tycks påverka förmågan att uppfatta ljud på så vis att man uppfattar ljudsignaler snabbare. Den som tränar lagsport där muntliga instruktioner och signaler under lagspel är viktiga kan givetvis dra stor nytta av detta.

Vad säger användarna?

Viktigare än studier är trots allt vad de som faktiskt använder sig av Assault säger. För 349 kronor så får man en stor burk med smaken fruit punsch eller blue raspberrry. Den här räcker ett bra tag då man får ut minst 32 portioner då man följer anvisningarna för dosering. Det tar inte lång tid att få ut en effekt av Assault, och många menar att den genast ger ett bättre tryck i träningen. En del klagar en aning på smakerna men det här är förstås en mycket subjektiv upplevelse. Assault har fått goda betyg och anses dessutom vara enkel att tillreda för att snabbt få mer energi och boost inför ett maxat träningspass.

NO Xplode 2.0

no xplode 2.0

NO Xplode PWO har länge varit en storsäljare och ett säkert val av pre workout. I detta blogginlägg tänkte jag ta upp mina egna erfarenheter av produkten samt gå igenom innehållet.

Vad innehåller NO Xplode 2.0?

no xplode 2.0 ingredienserInnehållet i NO Xplode 2.0 är snarlikt de flesta konkurrerande produkter. Du hittar bland annat:

 • kreatin monohydrat (för ökad prestation och muskeltillväxt)
 • beta alanin (ger dig stickningar och ökar på så sätt prestationen)
 • taurin (ökar pumpet)
 • koffein (uppiggande effekt)
 • tyrosin
 • vitaminer/mineraler: (Vitamin B6, B9, B12, fosfor, magnesium samt natrium)

Vad tycker jag om produkten?

Dag 1: Nu har jag provat NO Xplode 2.0 för första gången, och doserade enligt vår rekommendation att alltid börja med en halv dos för att testa toleransnivån. Jag fick med andra ord i mig ca 11 gram vilket är ca 125 mg koffein, 12 mg taurin, 500 mg beta alanin och 1000 mg kreatin monohydrat. Jag upplevde att pumpet ökade markant fast det mentala fokuset och den uppiggande effekt jag eftersträvat fanns inte. Imorgon tänker jag öka dosering ytterligare.

Dag 2: Idag tog jag en hel dos (21,5 gram) och fick förutom ett helt galet pump, riktigt bra fokus genom hela passet. Jag utförde mer repetitioner än vad jag brukar göra (utan pwo) och ville nästan inte gå från gymmet. 5/5!!!

Slutsats: Efter att jag testat denna PWO med full dos så kan jag inget annat än att rekommendera den för alla. Den är så bra att den platsar på vår lista över de bästa PWO produkterna och förutom effekten så är priset väldigt lågt. Värt att nämna är också att NO Xplode 2.0 inte innehåller några tveksamma eller skadliga ingredienser (förutsatt att du inte har hjärtproblem). Och om du nu vill pröva NO Xplode så är jag såklart nyfiken på vad just du tycker om produkten, därför hade jag uppskattat om du kommenterar detta inlägg eller mailar oss dina erfarenheter.

Iron Pump PWO

arnold schwarzenegger

Den som styrketränar med målet om att se ut och kännas sig som en verklig Iron Man kan behöva lite hjälp på vägen. Arnold Schwarzenegger är känd som filmstjärna och som en person som är i god form. Han har använt sig av egna erfarenhet av styrketräning och kosttillskott för att ta fram preparatet Iron Pump som snabbt har blivit mycket populärt. Iron Pump är en del av en serie med kosttillskott från Arnold och det här tillskottet är särskilt utvecklat med tanke på att du ska få ut mer av din träning. Med Iron Pump så får du mer kraft och du ökar trycket i musklerna vilket leder till bättre resultat, och att du orkar ta dig igenom de där tunga passen som ska till för att du ska komma upp i nivå.

Ett unikt innehåll

iron pumpI Iron Pump så finner vi ämnet arginin nitrat som är bra på flera vis. Det här ämnet kan leda till mer styrka och är dessutom med och hjälper till med återhämtningen. Det här fungerar på så vis att man med detta kosttillskott får bättre blodgenomströmning och därmed även bättre kan ta tillvara på näringsämnen. Iron Pump bjuder också på en avancerad form av kväveoxidteknologi som är till för att ge dig mer kraft så att du kan pumpa på genom riktigt tuffa pass!

Om du kommer att lyckas bygga som Arnold Schwarzenegger med hjälp av hans Iron Pump beror förstås på hur du tränar och hur din kost ser ut i övrigt. Det är dock troligt att det här preparatet kommer att ge dig en ordentlig skjuts, fysiskt och mentalt, så att du kan ta dig vidare mot dina personliga mål. Sedan är det bra att veta att Iron Pump har en god smak så att du kan se fram emot att ladda med denna PWO inför nästa träningspass.

Vad tycker användarna?

De positiva recensionerna av Iron Pump är många. Det här kosttillskottet hyllas för att det snabbt ger resultat och att man verkligen känner av att det fungerar. Dessutom så upplever användare en kontrollerad energi och bra fokus med hjälp av Iron Pump vilket är positivt för målinriktad träning.

->Köp Iron Pump här<-[/su_button]

PWO för tjejer

dricker PWO

Vi får ofta frågan om vilken den bästa PWOn för tjejer är. Och egentligen så är ingen PWO utformad för ett speciellt kön då vi alla reagerar likadant på de aktiva ämnena i Pre-workouts. Nu på senare tid har det dock kommit ett par produkter som marknadsförs mer mot tjejer. En av dessa nykomlingar är Pinked-serien.

Pinked PWO är ”speciellt framtagen för kvinnor” och har anpassat innehållet därefter. Just denna PWO ska vara väldigt bra och genom att kolla på innehållsförteckningen kan man se att ingredienserna valts fram noggrant. Du hittar ingredienser som: äppelsyra, koffein, kreatin monohydrat, zink och mycket mer. Allt för att ta din träning till en ny nivå. I dagsläget kostar en burk 349 kr och innehåller 250 gram pulver. Just nu finns endast en smak (smultron/kokos) men ska enligt de som prövat smaka väldigt bra.

 
 

OBS: Pinked PWO säljs inte längre. Det finns dock en helt ny PWO anpassad för tjejer vid namn Energy PWO Pour Femme som håller minst lika hög kvalité som Pinked. Den är dessutom billigare och godare 🙂

Finns det inte fler alternativ?

Jo, det finns fler alternativ. En hel uppsjö av alternativ faktiskt. Som jag sa innan kan du använda vilken PWO du vill (förutsatt att du inte har hjärtproblem, är gravid eller allergisk mot något i en PWO) Det finns PWOs i puvlverform, tablettform och PWOs utan upppiggande ämnen, kolla vidare här för ett brett sortiment. Därefter är det egentligen bara att välja ut något som du tror passar dig. Men min rekommendation är att testa Pinked PWO först då många lovordat denna produkt. Väljer du att pröva Pinked eller någon annan PWO så får du gärna dela med dig av dina erfarenheter i kommentarsrutan nedan. Lycka till!