PWO & BCAA i samma produkt

PWO med bas av BCAA är ett relativt nytt inslag på marknaden som passar perfekt innan ett träningstillfälle. I takt med att utbudet med så kallade pre workout-produkter har ökat i en otrolig takt är det inte alltid lätt att hitta rätt. Men med den innovativa nya produkten som innebär att du får 2-i-1 – alltså PWO och BCAA på en gång gör det vardagen enklare för dig som tränar. En PWO med BCAA är viktig för olika funktioner i kroppen i samband med träning.

Kort om PWO

Den delen av produkten som är PWO ger dig chansen att få ut så mycket som möjligt av ditt stundande träningspass. Just PWO hjälper till med specifika funktioner i kroppen så som exempelvis att:

  • Du blir mer uthållig
  • Du får mer energi och kan fokusera
  • Du blir starkare och får muskelpump

Sedan finns det olika sorters PWO med olika nyckelämnen beroende på vilka effekter du är ute efter. En person som ägnar sig åt styrketräning och vill få en skjuts under passet ska till exempel titta efter en PWO som innehåller kreatin. Dock passar PWO även som tillskott för personer som håller på med uthållighetsträning och då är de viktiga nyckelämnena koffein och beta-alanin. Det primära syftet med en PWO är att prestationen ska öka under träningen.

Kort om BCAA

BCAA – alltså ett aminosyratillskott som hjälper till vid muskeluppbyggnaden. Aminosyror kan beskrivas som byggstenar till protein och det är dessa som bidrar till att musklerna blir större. Allt som allt finns det 20 aminosyror varav åtta är livsnödvändiga. Den stora anledningen till att så många som styrketränar använder sig av tillskott med aminosyror har att göra med att de bidrar på ett sätt som vanligt proteinpulver inte gör. Aminosyrorna i BCAA är delade och behöver inte brytas ner först vilket är den väsentliga skillnaden mot proteinpulver. BCAA står för: Branched-Chain-Amino-Acids – med andra ord grenade aminosyror.

  • L-leucin: Detta är den aminosyra som utgör den största delen i BCAA. Dess största uppgift är att aktivera proteinsyntesen som gör att muskeltillväxten sker i kroppen. Nivåerna med leucin är avgörande gör om proteinsyntesen drar i gång och genom att addera ännu mer L-leucin kommer kroppen att förstå att den ska bygga muskler.
  • L-valin: Denna aminosyra hjälper till att bygga upp den mentala prestationen men den är också en del av proteinomsättningen i kroppen och bidrar till att reparera vävnader.
  • L-isoleucin: Den här aminosyran kan beskrivas som en kollega till L-leucin och har även denna en positiv effekt på proteinsyntesen.

PWO och BCAA i kombination

I kosttillskott med denna kombination får du alltså ta del av både fördelarna med en PWO och BCAA på en och samma gång. En perfekt kombination innan ditt nästa träningspass helt enkelt!